Movement In Exile - 5-8 november 2009
SEMINARIUM & PUBLIKSAMTAL

Seminarium
Ämne: Från kunskap och möjlighet till kreativ process och färdig produktion

Fredag 6 november
Södra bar, Mosebacke torg 1-3
kl. 15.00 -17.00
Fri entré

Möjligheterna för oss som arbetar med dansformer utanför modern och klassisk västerländsk dans har ökat. En rad institutioner inom utbildning och bidragsgivning har börjat uppmärksamma frågan och öppnat upp för fler möjligheter till fortbildning, projekt, vägledning med mera.

Detta är en positiv utveckling och vi hoppas att det fortsätter i den här riktningen. Dock är det mycket vi skulle kunna förbättra. För att det ska vara möjligt att ägna sig på heltid åt att skapa högkvalitativa föreställningar krävs strukturering, finansiering, samarbete, medias intresse, publik men kanske framförallt att vi vågar satsa och lita på det vi gör fullt ut. Annars fastnar vi lätt i att ha brödjobb som tar alldeles för mycket tid och energi från rollen som dansare, eller koreograf. Det är svårt att hinna klart och att ge ett verk hundraprocentig tid och engagemang vilket krävs för att uppnå en bra kvalitet.

Vi får ta del av några yrkesverksamma aktörers erfarenheter och aktuella arbetssituation samt ställa frågor till representanter från några institutioner och organisationer. Vad kan vi själva göra för att förbättra vår situation och vad önskar vi för förändringar?



Publiksamtal med Paloma Madrid

Fredag 6 november
Södra Teatern, Mosebacke torg 1-3, stora scen
kl. 20.30

Samtal om fredagens föreställningar "Glöd" och "Episodes Tango Fusion" med artister ur as-Sayf samt om syfte och tankar med festivalen Movement in exile med Ulrika Larsen (dansare och arrangör av Movement in exile). Samtalet leds av Paloma Madrid, flamencodansare, performanceartist och arrangör.