Movement In Exile - 5-8 november 2009
WORKSHOPS

Prova på Tango

Fredag 6 november
Södra bar, Mosebacke torg 1-3
kl 21.00

Raúl Masciocchi och Karina Colmeiro från argentinska Companía Pares Sueltos lär ut nybörjarsteg i tango till musik i baren efter deras föreställning Episodes Tango Fusion.
Ingår i fredagens biljett.

Milonga till argentinska rytmer i baren från 21.30.



Masterclass med Marco Vargas och Chloé Brulé
Dansen som språk / Från tradition till skapande

Söndag 8 november
Danscentrum, Jungfrug. 7B, stora och lilla studion
Obs! kursen börjar med en timme i lilla studion.
kl. 12.00-16.30 (inkl 30 min. paus)

I danskompaniet Marco Vargas & Chloé Brûlé (nyskapande flamenco) och deras arbete är berättandet en röd tråd. De använder flamencodansens språk för att utveckla och kommunicera en förutbestämd idé på scenen. Den här kursen kommer att fokusera på att använda denna metod och applicera den på alla sorters dans. Marco och Chloés metod för skapande är uppdelad i tre etapper:

VAD? Hitta en idé. Vad är det som ska berättas? MED VAD? Att hitta musik och scenografiska element för att berätta och gestalta. HUR? Att hitta rörelsematerial genom improvisation.

Kursen riktas till yrkesverksamma dansare inom alla genrer eller till dig som arbetar professionellt med kroppen som uttrycksmedel. Kursens mål är att dela med sig av denna koreografiska metod och applicera den till olika typer av dans. Observera att detta inte är en ren Flamencokurs och att skor ej är nödvändigt. Flamencoskor(eller skor med hård klack) är inte tillåtet i Stora studion. Kursen börjar med en timme i Lilla Studion innan vi går över till Stora studion. Masterclass arrangeras under dansfestivalen Movement in exile i samarbete med Danscentrum Stockholm.

Marco Vargas & Chloé Brûlé Company gästar Södra teatern med "Cuando uno quiere y el otro no" den 7/11 under dansfestivalen Movement in exile. Marco Vargas & Chloé Brûlé räknas till några av Spaniens främsta nytolkare av flamencokonsten och har fått flera utmärkelser och priser, bl a för bästa nyskapande verk inom flamenco under 2008. Läs mer om Marco och Chloé: http://www.marcovargas-chloebrule.com

Pris för icke medlemmar i Danscentrum Stockholm: 500 kr, för medlemmar i Sacai och studenter på Danshögskolans kurs Många Kulturers dans: 300 kr. Kursen är gratis för medlemmar i Danscentrum.

Anmälan görs till Danscentrum Stockholms kansli, Babis Harall, senast 1/11. Anmälan är bindande!
Tel: 08 - 545 689 60, babis.harall@danscentrum.se



DJ, dans och mingel i baren

Fredag 6 november
Södra Teatern, Mosebacke torg 1-3, Södra bar
kl 21.30

Lördag 6 november
Södra Teatern, Mosebacke torg 1-3, Södra bar
kl 20.30

Passa på att dansa till argentinska milongarytmer (fredag), mingla runt bland dansentusiaster ur alla genrer och diskutera föreställningarna, nya strömningar i dansen, skaffa fler kontakter eller bara njut en drink i goda vänners lag.