Movement In Exile - Samtida dans och performance från hela världen
FÖRESTÄLLNINGAR

IN YOUR EYE & LOOP

Foto:Christer Folkesson/Sinduda Studio In Your Eye är den första i en serie platsspecifika danshändelser i och runt Stockholm producerade av Farhang förenings plattform för samtida dans från hela världen- Movement in exile. Utställningen Fetish Modernity är en självkritisk men sprudlande uppgörelse med idén att västvärlden har monopol på att vara modern.

I samband med Fetish Modernity tar tre dansare med vitt skilda bakgrunder och en ljuddesigner pulsen på hur det kan se ut och låta när olika kulturers danstraditioner lever vidare i nya miljöer, tider och sammanhang. TIllsammans vänder de på perspektiven och sätter betraktaren på prov. In Your Eye är dansarnas egen kommentar till sitt konstnärskap inom både traditionell och samtida scenkonst i förhållande till sin gedigna bakgrund inom indisk klassisk dans, flamenco respektive västafrikansk dans. Loop tar upp upprepandet som metod. Får en kopiera, återanvända och hybridisera hur som helst? Är inte vi alla och allt vi ser egentligen hybrider? Vad förväntar sig publiken och vad förväntar sig dansarna av publiken? Slutligen; Vad ser du?

När
Söndag 23 mars 13.00 (premiär) och 15.00
Onsdag 26 mars 18.30 med eftersnack 19.30 i Hörsalen
Lördag 29 mars 15.00
Var
Etnografiska museet i Stockholm i utställningen Fetish Modernity
Pris
80 kr (inträde till museet)
Bokning
bokning@etnografiskamuseet.se eller på tel 010 456 12 99
Idé/koncept
Urika Larsen
Koreografi/dans
Josefine Chiacchiero, Ulrika Larsen, Karin Ericson
Ljuddesign/musik
Stefan Johansson

» Läs om Fetish Modernity

Producerad av Farhang förening i samarbete med Etnografiska museet och Odissi Dansproduktion med stöd av Stockholms läns landsting, Statens Kulturråd och Stockholms stads kulturförvaltning.