Samtida dans och performance från hela världen. Aktuella seminarier och samtal.
Gamla evenemang 2014

IN YOUR EYE & LOOP

Foto:Christer Folkesson/Sinduda Studio In Your Eye är den första i en serie platsspecifika danshändelser i och runt Stockholm producerade av Farhang förenings plattform för samtida dans från hela världen- Movement in exile. Utställningen Fetish Modernity är en självkritisk men sprudlande uppgörelse med idén att västvärlden har monopol på att vara modern.

I samband med Fetish Modernity tar tre dansare med vitt skilda bakgrunder och en ljuddesigner pulsen på hur det kan se ut och låta när olika kulturers danstraditioner lever vidare i nya miljöer, tider och sammanhang. TIllsammans vänder de på perspektiven och sätter betraktaren på prov. In Your Eye är dansarnas egen kommentar till sitt konstnärskap inom både traditionell och samtida scenkonst i förhållande till sin gedigna bakgrund inom indisk klassisk dans, flamenco respektive västafrikansk dans. Loop tar upp upprepandet som metod. Får en kopiera, återanvända och hybridisera hur som helst? Är inte vi alla och allt vi ser egentligen hybrider? Vad förväntar sig publiken och vad förväntar sig dansarna av publiken? Slutligen; Vad ser du?

När
Söndag 23 mars 2014 kl 13.00 (premiär) och 15.00
Onsdag 2014 kl 26 mars 18.30 med eftersnack 19.30 i Hörsalen
Lördag 29 mars 2014 kl 15.00
Var
Etnografiska museet i Stockholm i utställningen Fetish Modernity
Pris
80 kr (inträde till museet)
Bokning
bokning@etnografiskamuseet.se eller på tel 010 456 12 99
Idé/koncept
Urika Larsen
Koreografi/dans
Josefine Chiacchiero, Ulrika Larsen, Karin Ericson
Ljuddesign/musik
Stefan Johansson

» Läs om Fetish Modernity

Producerad av Farhang förening i samarbete med Etnografiska museet och Odissi Dansproduktion med stöd av Stockholms läns landsting, Statens Kulturråd och Stockholms stads kulturförvaltning.

Foto:Christer Folkesson/Sinduda Studio Publiksamtal
26 mars kl 19.30
Hörsalen, Etnografiska museet i Stockholm

Den 26 mars bjuder Etnografiska museet in till publiksamtal med dansarna i In Your Eye & Loop efter föreställningen 19.30 i Hörsalen. Ulrika Larsen, Josefine Chiacchiero och Karin Ericson berättar hur de arbetat tillsammans i skapandet av föreställningen och vad de utgått ifrån för frågeställningar i förhållande till själva utställningen. Hur kan problematiken Fetish Modernity belyser upplevas fysiskt i kroppen? Passa på att ställa frågor till dansarna!

In Your Eye & Loop visas i utställningen Fetish Modernity kl 18.30
» Läs mer
» Läs om Fetish Modernity.Wet People ger
BADSAGOR
Foto: Rocio VilaplanaI simhallen möts vi för att bada tillsammans. Vi byter om, duschar och hoppar i bassängen. Men tänk om man inte gillar att dyka i vattnet och bli blöt i öronen. Vad kan och får man göra i ett badhus egentligen? Två dansare undersöker genom flamenco och indisk dans badhusmiljön och våra känslor kring vatten tillsammans med en violinist och en slagverkare. Med inspiration ur myter om den indiska flodgudinnan Ganga, nordiska vattenväsen och gaditansk snäcksång vävs dans, musik och rytmer samman. Badsagor ingår i serien av platsspecifika dansföreställningar i Stockholms län producerade av Farhang.

Bada gärna innan och ta med ett stort badlakan eller badrock till föreställningen vid stora bassängen!

När
Lördag 13 december 2014 kl 17.30 (premiär)
Söndag 14 december 2014 kl 14.00
Måndag 15 december 2014 kl 13.30 och kl 18.30
Var
Västertorps sim- och idrottshall, vid stora bassängen
Personnevägen 90, T-bana station Hägerstensåsen

Information/reception: 08-97 60 31
Pris
Inträde till badet; Vuxna 70 kr och barn 20 kr
Familjerabatt finns
Idé/koncept
Urika Larsen
Koreografi/dans
Ulrika Larsen, Josefine Chiacchiero
Ljud/musik
Rocio Vilaplana, Valter Kinbom
Ålder:
För alla från ca 4 år och uppåt.

Produceras av Farhang förening och Odissi Dansproduktion i samarbete med Västertorps sim- och idrottshall och Forsgrénska badet med stöd av Kulturbryggan, Stockholms Stads Kulturförvaltning och Stockholms läns landsting.