Movement In Exile - 8-14 november 2010
FÖRESTÄLLNINGAR

AFROFLU
Foto: Madeleine Wallentin
AFROFLU
"For all my dying flowers"

Fredag 12 november
Södra teatern, Mosebacke torg 1-3, Stora scen
kl. 19.00

Det här är till dig för alla stenar du bär, alla blad du tappar och alla rötter du sliter upp........

AFROFLU är en dansgrupp/projekt som arbetar utifrån den afrikanska dansens förmåga att smitta av sig med sin variation av det vackra, kraftfulla och det humoristiska, med sin rytm, explosivitet och mjukhet. Afroflu är en mix av västafrikanska dansformer och andra dansstilar, för närvarande främst house och flamenco. De afrikanska dansstegen kopplas loss från sina traditionella rytmer och används för att skapa en modern koreografi och ett nytt uttryck. Det är också en påminnelse om de afrikanska rötter som finns i många dansstilar idag. Afroflu startades 2006 av Karin Ericson.

Längd: 25 min
Dansare: Karin Ericson, Talia Gallegos, Malin Fritzell, Pia Niemi och Josefine Chiacchiero.
Koreografi: Afroflu
Kostym: Afroflu
Musik: Fou Malade, S.U.M.O m fl.

» Läs mer om AFROFLU: afroflu.blogspot.com
» Videoklipp
» MySpace
» Biljetter via Södra Teatern



MIA ELB
Foto: Lasse Lychnell
MIA ELB
"Jag skakar på rumpan (med stil)"

Fredag 12 november
Södra teatern, Mosebacke torg 1-3, Stora scen
kl. 19.30

Danssolo som bygger på tankar kring hur vårt koloniala och patriarkala arv påverkar oss. I arbetet med dans från Västafrika, i Sverige, möter jag attityder och förväntningar kring vad Afrika är och antas vara. Solot handlar även om hur man får vara kvinna i Sverige idag… Verket är skapat utifrån postkoloniala teorier och feministen Beverly Skeggs forskning. I solot finns bland annat texter från intervjuer med unga tjejer som dansar streetdance i Sverige.

Mia Elb är specialiserad på västafrikansk dansteknik (främst från Guinea och Senegal). Hon mixar även in andra danstekniker i sina koreografier; främst streetdance, house, dancehall och nutida dans och har skapat dansstilen Afrofunk. Hon arbetar som koreograf och danspedagog sedan 1995.

Längd: 10 min
Koreografi/dans: Mia Elb
» MySpace
» Biljetter via Södra Teatern



NORDIC featuring STHLM Moves
NORDIC featuring STHLM Moves

Fredag 12 november
Södra teatern, Mosebacke torg 1-3, Stora scen
kl. 20.00

"NORDIC featuring STHLM Moves" är ett möte mellan tre dansare och tre musiker med stor experimentlusta. Tillsammans utforskar vi det visuella i musiken och det musikaliska i dansen i en föreställning full av lust, längtan och lekfullhet!

NORDIC har med sin smittande spelglädje och charm gjort stor succé såväl i Sverige som utomlands. Med fötterna på en stadig grund i den svenska folkmusikmyllan experimenterar gruppen friskt för att hitta nya uttryck. Här uppträder de tillsammans med STHLM Moves bestående tre av Sveriges mest etablerade folkdansare - Anna Öberg, Anton Schneider och Petra Eriksson.

Längd: 40 min
Koreografi: STHLM Moves
Musik: Nordic
Kostym: Cecilia Eriksson
På scen: Anders Löfberg cello, Anna Öberg dans, Anton Schneider dans, Erik Rydvall nyckelharpa, Magnus Zetterlund mandolin och Petra Eriksson dans

» Videoklipp
» myspace.com/sthlmmoves
» myspace.com/nordicmusic
» nordicmusic.nu
» Biljetter via Södra Teatern



NRITYAGRAM DANCE ENSEMBLE
NRITYAGRAM DANCE ENSEMBLE
Föreställningen Sriyah

Lördag 13 november
Södra teatern, Mosebacke torg 1-3, Stora scen
Kl 19.00

Poorva Express (sen nedan), indisk klassisk musik inleder kvällen innan dansföreställningen!

Nrityagram Dance Ensemble startades 1990 av Protima Bedi Gauri och är ett indiskt danskollektiv baserade på landsbygden utanför Bangalore. De är helt unika i sitt slag då de utifrån den klassiska östindiska tempeldansen - odissi - arbetar både traditionsbundet och radikalt modernt. Nrityagram Dance Ensemble ses som ett av de mest framgångsrika och nyskapande indiska kompanierna. De hyllas för sin lysande kvalitet och skicklighet och för att de tillför dansformen nya koncept där de utforskar både tema och rörelse i sina verk. Dansarna är några av Indiens absolut främsta och har vunnit flera priser för sina nyskapande verk. De turnerar årligen i Indien och USA för utsålda hus och har gjort flera bejublade Europaturnéer.

Nrityagram Dance Ensemble tar indisk klassisk dans in i 2000-talet.

Konstnärlig ledare: Surupa Sen
Ljud och ljus: Lynne Fernandez
Dans: Surupa Sen, Bijayini Satpathy, Pavithra Reddy

"A modern devotion to a sacred indian Ritual" - The New York Times

"One of the most luminous dance events of the year" - The New York Times

"Nrityagram is the best Indian classical company to come to this area in a long time. It´s confident. It´s cutting edge. It´s a winner" - The Washington Post

Kl 12.00.
Föredrag och möte med Surupa Sen, konstnärlig ledare för Nrityagram i Södra Bar (fri entré)

Surupa berättar om danskollektivet Nrityagram och deras unika arbete med att förnya och aktualisera tempeldansen Odissi, ett arbete som gör att de tar plats på den nutida dansscenen. Hur arbetar de med nytt material och idéer till sina verk? Vad är det som gör att Nrityagram fått så stor uppmärksamhet och uppskattning både i Indien och internationellt? Möjlighet för åhörarna att ställa frågor.

Kl 13.00
Visning av filmerna Living Dance och The making of Sacred Space i Södra Bar (fri entré)

Läs mer på www.nrityagram.org
» Biljetter via Södra Teatern
» Event hos Facebook



Poorva Express
Poorva Express

Lördag 13 november
Södra teatern, Mosebacke torg 1-3, Stora scen
Kl 19.00

Poorva Express är en norsk-svensk duo bestående av Stian Grimstad, sitar, och Moa Danielson, tabla. Genom regelbundna vistelser i Indien sen 90-talet och studier för mästarna Gaurav Mazumdar (sitar) och Kishore Mishra (tabla) har de specialiserat sig på nord-indisk klassisk musik och fördjupat sig i ragans väsen. Förutom otaliga konserter i Sverige har Poorva Express även turnerat över stora delar av Europa och samarbetat med musiker från många olika kulturer och genrer.

Läs mer på www.poorvaexpress.se