Movement In Exile - 5-8 november 2009
FÖRESTÄLLNINGAR

Mia A Elb Foto:Malou Bergman
Ta Plats - musik- och dansföreställningar med cafésamtal och mingel

Torsdag 5 november
Stallet Folk & Världsmusik, Stallgatan 7
kl. 19.00
Fri entré

Kvinnorna dominerar kulturlivet - men bland cheferna och på scenerna är kvinnor oftast i minoritet. Möt deltagarna i mentorprojektet Ta Plats - kvinnorna som vill vända upp och ner på hierarkierna inom folk- och världsmusiken och dansen.

Ta Plats är ett mentorprojekt med syftet att fler kvinnor ska ta plats på scener, i folk- och världsmusik / dansgenren och på ledande positioner i kulturlivet. Deltagarna är från olika platser i landet. Projektet fortsätter 2010. Du kan ansöka om att bli en av deltagarna. Läs om hur du anmäler dig på www.rfod.se/aktuellt eller träffa oss i Stockholm 5 november eller Göteborg 8 november. Ta Plats arrangeras av Riksföreningen för folkmusik och dans (RfoD) som en del av Movement in exile.

(Foto: Malou Bergman)

Se hela programmet här: Ta Plats



as-Sayf - Nyskapande egyptisk dans
as-Sayf - Nyskapande egyptisk dans
"Glöd" Premiär

Fredag 6 november
Södra teatern, Mosebacke torg 1-3, Stora scen
kl. 19.00
» Biljetter via Södra Teatern

Danskompani as-Sayf har under de senaste åren gjort en rad spännande dansföreställningar med utgångspunkt i den folkliga egyptiska danskonsten, senast "Shaabi:Folk" 2007 och den experimentella föreställningen "Kalejdoskop" på Moderna Dansteatern 2008. Nu återkommer gruppen till Stockholmscenen med den nyproducerade föreställningen Glöd, där tradition och nutida uttryck blandas till en säregen dansupplevelse tillsammans med musiker på scen. Urpremiär på movement in exile!

Längd. 45 min
Dansare: as-Sayf
Musiker: Anders Hammarlund, Aleksander Dybowski mfl.
(Foto bilden: Mikael Ljung)

Läs mer om as-Sayf: www.as-sayf.com



Companía Pares Sueltos
Companía Pares Sueltos
"Episodes Tango Fusion" - nytangogästspel från Argentina

Fredag 6 november
Södra Teatern, Mosebacke torg 1-3, Stora scen
Kl. 20.10
» Biljetter via Södra Teatern

Ett spännande nytangogästspel direkt från Buenos Aires. Companía Pares Sueltos framför dansverket Episodes Tango Fusion, en poetisk resa in i tangons känsloladdade värld. Karina Colmeiro och Raul Masciocchi räknas som nyskapande inom den nya generationen av den argentinska tangon, den s.k. Tango Nuevo-generationen, och de arbetar intensivt med att utforska tango i möte med modern nutida dans, kontaktimprovisation och drama.

Längd: 20 min
Dans: Raúl Masciocchi och Karina Colmeiro
(Foto: Pedro Lombardi)
Missa inte deras Prova på workshop för nybörjare kl. 21.00 i Södra Bar. Ingår i fredagens biljett!

Läs mer om Companía Pares Sueltos www.myspace.com/raulykarina





Marco Vargas & Chloé Brûlé Company
Marco Vargas & Chloé Brûlé Company
"Cuoando uno quiere y el otro no" - flamencogästspel från Sevilla

Lördag 7 november
Södra Teatern, Mosebacke torg 1-3, stora scen
kl. 19.30
» Biljetter via Södra Teatern

Lekfullt och allvarligt om kärlek och förlåtelse i konflikt. Vardagen för två som ibland vill vara ett. Och vad händer när den ena vill men den andra inte? Ett par som upplever kärlek i passion och glädje men också i isande kyla. Allt förmedlat med humor och självdistans och allvar. Föreställningen utvecklades från början som gatuteater men tog sedan form för att även kunna framföras på teaterscener.

Marco Vargas och Chloé Brulé har djupa rötter i flamencotraditionen men för konsten vidare genom sceniskt utforskande. De vill förmedla det som de anser vara viktigt i livet. Marco y Chloé räknas som några av Spaniens främsta nytolkare av flamencokonsten och har fått flera utmärkelser och priser, bl a för bästa nyskapande verk inom flamenco under 2008.
Missa inte detta unika gästspel!

Längd: 1 timme
Dans: Marco Vargas, Chloé Brulé
Sång: Juan José Amador
(Foto: Luis Castilla)

Läs mer om Marco och Chloé www.marcovargas-chloebrule.com





Nritya Darpan
Nritya Darpan
Movement in exile goes Bollywood!

Lördag 7 november
Södra Teatern, Mosebacke torg 1-3, Södra Kök & Bar
kl. 20.45

Indisk Filmdans av Nritya Darpan under ledning av Maria Brevitz Bhardwaj. Virvlande kjolar och medryckande toner i en flärdfull miljö. Du har stigit in i den indiska filmdansens värld.

Läs mer www.bollywooddans.se